Da jeg selv skulle finne inspirasjon til eget bryllup brukte jeg Style Me Pretty siden som mitt bryllups mantra. Bryllupsboken til Abby Larson, Style Me Pretty Weddings: Inspiration and Ideas for an Unforgettable Celebration, ble heller ingen skuffelse. Og anbefales til alle kommende bruder!

style me pretty

I tillegg til hundrevis av fantastiske bryllupsbilder, har Abby fylt boken med stil tips til både bruden og brudgommen, alt for at bryllupet skal få rett «look and feel». Boken har også en bryllupsstil quiz. Nedenfor følger et intervju som Four Seasons Magazine hadde med Abby for at par skal kunne få drømmebryllupet til å bli virkelighet.

1. Hvor skal par finne bryllups stilen som passer dem?

Par må alltid begynne med det de kan mest om. . . seg selv. For de i det hele tatt påbegynner den kaotiske fasen rundt bryllupsplanlegging, er det lurt å sette seg ned med en flaske vin og snakke om hvilke restauranter dere liker, hva som er deres favorittfilm, favorittfarger og hvordan det perfekte antrekket er for deg. Hvis det blir for fjollete for dere, ta hjelp fra boken, helt i begynnelsen finner dere en Couple Style Quiz, og dette kan være et bra sted å begynne! Så fort dere har bestemt dere for hvilken stil dere vil gå for er det på tide at dere begge er på nettet. Finn inspirasjons blogger, lag Pintrest Boards og websider med farger, stiler og lokasjoner som snakker til dere.

2. Hva er de ulike bryllupstemaene man kan gå for?

Mye av bryllupstematikken vil naturligvis komme fra stedet dere skal ha bryllupet. Generelt sett har ofte restauranter en «intim stemning», det samme gjelder hagebryllup. Et loft eller en love føles ofte varmt og personlig. En herregård eller ballsal representerer tradisjon og høytidelighet, mens en lokal klubb ofte kan føles som et hjem nummer to. Når det er sagt, er det likevel detaljene – slik som musikken, maten, fargene og tekstilene som til syvende og sist setter bryllupsstemningen.

3. Bortsett fra Style Me Pretty, hvilke andre brudeinspirasjonskilder finnes det?

Motebildet kan gi mye inspirasjon, farger, tekstiler, tekstur, detaljer. Arkitektur og interiørdesign er også gode inspirasjonskilder. Inspirasjon er overalt, fra en setning i favorittboken din til fløyelsstoffet i en komfortabel stol eller smaken av en nydelig rett. Par bør lage en bryllups scrapbook hvor de samler tanker og ideer og hverdagsinspirasjon som dukker opp mens dagene går.

4. Hvordan bør par integrere stilen sin inn i bryllupet?

Bryllupet skal i høy grad reflektere hvem dere er som par. Et rolig, tilbakelent par vil kanskje gå for noe hakket mer uformelt bryllupstema enn en galla aften. Tenk etter og finn øyeblikk, eller omgivelser der dere virkelig får definert hvem dere er. Et par som er opptatt av god mat og vin vil sannsynligvis ha bryllupsmenyen i høysetet. Et par som er sporty og eventyrlystne vil kanskje velge å ha bryllupet på et spennende sted. De beste bryllupene er de som gir gjestene et vindu inn til parets liv og lidenskaper.

5. Hvordan kan bruden inkorporere brudekjolen inn i bryllups temaet?

Å ta inn elementer av bryllupslokasjonen til brudekjolen vil gi et gjennomført, sømløst uttrykk. Hvis du gifter deg på en moderne restaurant eller har et kveldsbryllup vil en figur nær brudekjole med litt glitter og glam kanskje være rett. Hvis du gifter deg utendørs, ved havet vil en fjærlett brudekjole som er tung nok til å ikke bli tatt av vinden, men likevel lett nok til å sveve litt i det du går bortover strandkanten.

shutterstock_78780880

6. Er det noen bryllupsbilder som bryllups fotografen må ta?

Når det gjelder detaljer, er det viktig å få et nærbilde av brudebuketten, en håndfull med bilder av bryllupsforberedelsene med alle hennes brudeassessorer, det første kysset som mann og kone, disse er absolutte «must takes». Generelt sett elsker vi enkle, ærlige bryllupsbilder som tillater bruden, brudgommen og bryllupsstemningen å komme til rette.

shutterstock_113197165medium

7. Hvordan kan man best mulig gjøre bryllupet personlig?

Det finnes hundrevis av måter man kan gjøre det lille ekstra på. Jeg elsker personlige ekteskapsløfter eller brev som blir lest opp under bryllupseremonien. Jeg er også stor fan av å ha meningsfull musikk i løpet av dagen; i mitt eget bryllup hadde vi en god venn av oss som sang Irske sanger for å feire min families bakgrunn. Du kan også ha håndskrevne takkekort på hver sitteplass, hjemmelaget glass med syltetøy eller olivenolje med deres monogram på, en meny basert på deres favoritt retter/viner, en signatur drink som forteller gjestene deres litt mer om hvem dere er. Bare sørg for at hver detalj virkelig betyr noe og samtidig at det reflekterer dere som par.

shutterstock_131864021

8. Har du noen tips for bruder som DIYer bryllupsdetaljene sine?

DIY (Do It Yourself) is morsomt for bruder som har små budsjetter, samtidig som det blir enda mer personlig måte å dekorere på. Men pass på at du ikke biter over mer enn hva du kan svelge. En stresset brud som har for mange DIY prosjekter bak brudesløret sitt vil ofte være utmattet den dagen bryllupet skal foregå. Å ha DIY prosjekter skal være gøy, mer enn det er jobb. Velg en eller to prosjekter og gjør de skikkelig bra. Slipp alt annet, slik at du kan nyte bryllupsforberedelsene.

9. Hvilke bryllupsdetaljer vil gjøre mest inntrykk?

Jeg elsker en vakker bryllupsinnbydelse, et stykke papir som forteller litt om hva gjestene har i vente. Når du tenker på det er bryllupsinvitasjonene det første møtet mange av gjestene vil ha med den store dagen. Fra innovative programmer og menyer til farger og dekorasjon.  Papirstykket er med på å forme deres bryllups «brand».

Jeg er også svak for bryllupsblomster av alle farger og fasonger, fordi de gir så mye dybde, dimensjon og farge til et bryllup.

Sist, men ikke minst, har jeg stor tro på matvalget du og din kjære gjør. Vi har sett alt, fra grillede maiskolber og øl til is skulpturer med skalldyr og hummer, og i begge tilfeller var bryllupsgjestene storfornøyde.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter
0

Legg igjen en kommentar