Jakten på brudekjolen er i gang, først kikker du kanskje på brudekjoler på nettet, og selvsagt om det er billige brukte brudekjoler på finn.no. Deretter innser du at selv om mye er fint på bilder på nettet, er jo tross alt det viktigste at brudekjolen er fin på nettopp deg og din kropp! Vi anbefaler alle kommende bruder å prøve noen forskjellige brudekjoler/merker og fasonger, selv om du egentlig har tenkt å bestille kjolen din på nettet. Mest sannsynligvis vil du falle for en brudekjole eller et snitt som du kanskje ikke hadde sett for deg tidligere.

Det aller fleste finner brudekjolen sin i en butikk. Her får man hjelp av noen som ser hva du vil kle, og kanskje hva som vil bli «feil». Det finnes mange brudekjolebutikker i Norge, denne gangen bestemte vi oss for å teste noen av de som er i oslo. Vi sender avgårde en Bride2Be og her deler vi hennes opplevelser med dere. Vår  Bride2Be hadde booket prøvetime på forhånd, da de fleste brudekjolebutikkene krever dette.

April 2013: Eden Brud, Grüners gate 3,  0552 Oslo

eden brud

Førsteinntrykk:

«Jeg kommer inn i brudesalongen til avtalt tidspunkt, men innser raskt at her vil jeg ikke få hjelp med det første. Det er bare en jente som jobber i butikken og hun sjonglerer mellom 3 andre kunder på en og samme gang. Jeg blir stående å vente litt i gangen med skoene på, og blir ikke møtt med et hei en gang før jeg selv tar initiativet til å hinte frempå at jeg faktisk har bestilt prøvetime. Jenten i butikken ser stresset ut, og ber meg ta av skoene og ta meg en titt selv rundt om i lokalet, til hun blir ledig.»

Utvalg:

«Butikken er ganske liten, men det er alikevel her jeg finner en del merker som ikke går igjen i alle de andre butikkene. Prisen er på mellom 10 og 14 tusen, så altså ikke det dyreste av brudekjoler. Butikken har dessuten et godt utvalg av brudetilbehør og brudesko. Likevel lider butikken av å ikke være så stor og da blir det heller ikke plass til så mange brudekjoler. Da blir det også slik at man raskt blir ferdig med å prøve de kjolene man har sett seg ut, og man er klar på 15-20 minutter.»

Service:

«Eden brud kan ha vært uheldig med sykdom eller mangel på personale den dagen jeg var der, men har man satt av prøvetime så forventer man faktisk å få hjelp til rett tid, og ikke den følelsen man får når man kommer inn til tannlegen. Det tok lang tid før jeg ble hilst på, selv om jeg stod lenge i gangen å ventet. og jeg fikk heller ikke noen forklaring på hvorfor ting ble sånn de ble.»

Terningkast:

«Jeg gir Eden brud terningkast 3. De får + for litt annerledes kjoler enn andre steder, men – for dårlig service under prøvetimen.»

April 2013: Kristins Brudesalong, Bygdøy Allè 12

Kristins brudesalong

Førsteinntrykk:

«Brudekjolebutikken Kristins ligger i en høy førsteetasje i en bygård, så butikken er koselig inntredet i en stor leilighet. Også her er de travelt opptatt med tidligere kunder, så jeg blir bedt om å vente litt selv om jeg kommer til avtalt tidspunkt. Det er likevel ok, da jeg med en gang blir møtt av personalet og forklart at de dessverre er litt forsinket». Her er det stort utvalg, og mange flotte kjoler.»

Utvalg:

«Kristins har et stort utvalg av kjoler og her må man stole på at personalet forstår hva kunden vil ha, for det er ikke tid til å gå i gjennom alle kjolene. De har de mest populære merkene, og mye av den populære Pronovias kolleksjonen.»

Service:

«Personalet er hyggelig og forsøker tappert å finne ut hva man liker, siden jeg hadde fått gått litt rundt på egenhånd kunne jeg hjelpe til med å velge ut noen kandidater. På slutten av timen var det dessverre ingen kjoler som hadde falt 100 % i smak og da tok jenten som hjalp meg hjelp fra en ledig kollega. De viste dermed at de oppriktig ville hjelpe meg med å finne den kjolen jeg lette etter, samtidig som vi skulle tjene inn den tiden som hadde gått tapt i begynnelsen av prøvetimen.»

Terningkast:

«Jeg gir Kristin Brudesalong terningkast 4. De får + for stort utvalg i hyggelige ansatte, men – for litt kaotisk salong/lokale, med kjoler i mange forskjellige rom, hvor det var vanskelig å få oversikt.»

April 2013: Arous, Tollbugata 27, 0157 Oslo

arous

Førsteinntrykk:

«Brudekjolebutikken Arous har lyse lokaler i Tollbugata. Butikken bærer et sterkt preg av brudemote utenfor Europa, og de selger både brudekjoler og selskapskjoler, samt en del tilbehør. Jeg møtte opp til avtalt prøvetime og ble møtt av hyggelig personale. Da jeg kom dit var butikken tom, så da var det bare å begynne å prøve med en gang»

Utvalg:

«Her finner du ikke de klassiske brudekjolemerkene som Pronovias og Lilly etc. Det er mye brudekjoler med tyll og strass/glitter, så du bør nok være den typen av brud. Størrelsene er ganske små. Jeg selv er vanligvis størrelse 38/Medium, og de fleste brudekjolene ble for små. Bruder som skal finne kjolen sin her bør være st. 34/36 og ikke stort høyere enn 165 cm. Prisen er også i det øvre sjiktet, da de fleste kjolene lå på 20 000 (+/-).»

Service:

«Personalet er midt på treet hyggelige, men de er ikke så opptatt av å bli kjent med deg og hvilket bryllup du skal ha, her er det 100 % fokus på kjolene.»

Terningkast:

«Jeg gir Arous terningkast 3. De får + fordi de tør å ha et litt annerledes utvalg, men – fordi kjolene er svært små, og dermed ikke passer for en gjennomsnittlig norsk jente, personlig syntes jeg prisene var høye i forhold til kvaliteten på kjolene. Dessuten, om jeg ville prøve en kjole i ekte silke måtte jeg faktisk betale et par hundre kroner per kjole jeg prøvde!»

April 2013: Diin Brud & Selskap, Kirkeveien 44, 0368 Oslo

diin

Førsteinntrykk:

«Diin Brud & Selskap ligger i hyggelige lokaler på Majorstua. Jeg kommer innom til avtalt tidspunkt og blir med en gang møtt med et smil av en jente som jobber der. Det er en annen brud der inne, men det gjør ikke at min tid blir forskjøvet. Jeg får med en gang gå en liten runde for å se om jeg finner en umiddelbar kandidat, før vi begynner å prøve de første kjolene.»

Utvalg:

«Her finner du et ganske bredt utvalg av ulike merker og ulike stiler. Jenny Packham, Benjamin Roberts, Enzoani og Ian Stuart for å nevne noen. Dessuten har Diin et godt utvalg av selskapskjoler og brudetilbehør.»

Service:

«Hun som jobbet der den dagen jeg var innom var veldig hyggelig og målrettet, hun forstod med en gang hva jeg var ute etter og dro den ene kjolen etter den andre for å bevise det, jeg fikk dessuten etterpå gå igjennom hele veggen for å dobbeltsjekke at vi ikke hadde gått glipp av noen, det hadde vi ikke.»

Terningkast:

«Jeg gir Diin terningkast 5, de får + fordi de hadde et bredt utvalg og hyggelig personale, men – fordi jeg ikke fikk lov til å ta bilder av meg selv med kjolene på, og dette er faktisk den eneste brudekjolebutikken jeg blir møtt med dette forbudet.»

April 2013: Brudekjolen, Prinsens gate 5,  0152 Oslo

brudekjolen prinsensgate

Førsteinntrykk:

«Brudekjolen er en stor brudekjolebutikk som ligger i et flott hjørnelokale i Prinsens gate. Lokalet går over 2 etasjer, hvor kjelleretasjen er forbeholdt brudgommen og for selskapsklær. Brudekjolen har investert i godt teknisk utstyr, for jeg har på forhånd booket prøvetime via deres nettside, og når jeg kommer til avtalt tid, er det en jente som står klar til å hjelpe meg. Veldig positivt førsteinntrykk.»

Utvalg:

«Butikken er stor og har et stort utvalg av kjoler, men det er tydelig at de har tatt inn en stor del av Pronovias 2013 kolleksjonen, for her bugner det av nettopp merket Pronovias.»

Service:

«Det første jeg blir spurt om er hvilken kjole jeg har sett for meg i hodet mitt og hvilket snitt/stoff jeg er ute etter. Deretter viser hun som hjelper meg 3-4 kjoler og får bekreftet at vi er på rett spor. Jeg blir geleidet inn i et ledig prøverom og hjulpet på med alle kjolene, vi går ut i lokalet foran et stort speil og hun som hjelper til retter på slepet og spør på egen oppfordring om hun skal ta bilder med min mobil, dette var veldig positivt! Hun som hjelper meg tar seg god tid, og viser at hun virkelig ønsker at vi skal finne drømmekjolen, de andre jentene som jobber i butikken er også veldig blide og positive og gir klare meninger for hva de synes er bra og dårlig med de kjolene jeg prøver, og dette får de til uten å virke alt for «selgende», de er derimot veldig ærlige og sier også ifra dersom en kjole ikke sitter like bra som den forrige osv.»

Terningkast:

«Jeg gir Brudekjolen terningkast 6. De får + fordi de hadde et bredt utvalg av tidsaktuelle brudekjoler og et svært hyggelig personale, her får man virkelig den prinsessefølelsen alle bruder fortjener å føle, og dette er det nærmeste man kommer Kleinfeldt i NY som dere sikkert har sett i serien Kjolen som sier ja. Jeg vil anbefale Brudekjolen til alle som bor i nærheten i Oslo, og da jeg var innom gang nr. 2 (og tok med venninnegjengen) måneden etter, fikk jeg akkurat samme gode opplevelsen!»

..Mvh Bride2Be

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter
8

Ett svar til “Brudekjoler i oslo, vi tester brudekjolebutikker!”

Legg igjen en kommentar