Drømmer du om et «nesten» ekte prinsessebryllup er kanskje drømmen ikke så langt unna. I våre naboland Danmark og Sverige finnes det virkelig flotte slott og herregårder, det gjelder bare å finne dem. I helgen var vi så heldige å oppleve bryllup på Holckenhavn Slot på Fyn i Danmark, og dette har inspirert oss til å skrive om nettopp bryllup på slott, så her kommer de; tre slott til askepott ♥

prinsessebryllup-bryllup-på-slott-slottsbryllup-herregård-i-sverige-i-danmark

Holckenhavn Slot

Holckenhavn Slot har de siste 12 årene levert en rekke unike bryllupsfester. Dette har gitt dem verdifull erfaring og de bistår gjerne med både planlegging og gjennomføring av den store dagen. Holckenhavn Slot tar bare på seg ett bryllup om gangen slik at dere har stedet for dere selv, uavhengig av bryllupets størrelse. Holckenhavn Slot har en lys og klassisk stil og rommer mange vakre saler og stuer, værelser og suiter, som kan benyttes av brudeparet, samt brudeparets familie og venner. De samarbeider også med flere store hoteller, som alle ligger innen 10 minutters kjøring fra Holckenhavn Slot.

Holckenhavn Slot har også sin egen slottskirke, hvor selve vielsen kan finne sted. Kirken ligger i slottets vestfløy og er berømt for sine vakre treutskjæringer datert tilbake til 1630’tallet. Slottet har også en vakker hage hvor vielsen kan finne sted utendørs, dersom været tillater det.

Kronovalls Vinslott

Er det ett sted en skal reise til for å være prinsesse eller prins for en natt, er det Skåne i Sør Sverige. Regionen kan nemlig by på hele 300 slott, borger og herregårder. Kanskje ikke så rart for fra gammelt av var Skåne den danske adelens land. Vi synes likevel at nettopp Kronovalls Slott fortjener en plass på denne listen, her serveres slottsmenyer av ypperste klasse, og gjestene er velkommen ned i vinkjelleren som rommer titusener av flasker med edle dråper. Kronovalls Slott gjør seg like godt en vakker sommerdag hvor bryllupsskålen kan nytes i Barockträdgården, som når slottet er drapert i glitrende snø midtvinters. Slottet befinner seg midt mellom to kirker. Fågeltofta kyrka, en liten romantisk kirke som ligger 1 km fra slottet samt S:t Olofs middelalderkirke, som er en av Skånes eldste kirker, denne ligger 5 km fra Kronovall.

Kokkedal Slot

Kokkedal Slott ble oppført i 1746 som en lysteiendom i hollandsk renessansestil av Christian August lensgreve von Berckentin. Kokkedal Slot åpnet som hotell i 2011 og ble overtatt av dagens eier, Mikael Goldschmidt, i 2013. Da under det nye navnet Kokkedal Slot Copenhagen, og etter en omfattende renovering, har slottet i dag gjenfunnet sin sjel – i en moderne og inspirerende fortolkning. Kokkedal Slot Copenhagen tilbyr to ulike bryllupspakker, som gjør det enklere å planlegge deres store dag – uansett årstid, men det er også gode muligheter for å sette sitt eget preg på begivenheten, for brudepar som ønsker det. For brudepar som er på utkikk etter å ha stedet for seg selv finnes det muligheter for å få slottet eksklusivt med værelser, selskapslokaler, bar, spa og restaurant til full rådighet for brudeparet og deres gjester.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter
1

Legg igjen en kommentar