Det er få byer som er forbundet med romantikk og kjærlighet på samme nivå som Paris. Drømmer du om å gifte deg i Paris har vi samlet noen gode tips til deg her, vi har nemlig pratet med Sandie Carol Dougnac bak Lovebirds in Paris. Sandie en fransk-norsk bryllupsfotograf og bryllupsplanlegger med base i nettopp Paris. Hun spesialiserer seg på bryllup for skandinaviske brudepar og samarbeider med en rekke skandinaviske kirker og ambassader for å legge til rette for at bryllup og vielsen kan finne sted i Paris. Gjennom arbeidet sitt har hun funnet frem til de mest romantiske og bortgjemte stedene for bryllupsfotografering og hun har blant annet vært skrevet om i det franske bryllupsmagasinet Marions-nous. Nedenfor følger et intervju vi hadde med henne i forbindelse med bryllup i Paris.

Hvorfor er Paris et yndet sted for brudepar over hele verden?
Kjærestepar fra hele verden trekkes mot Paris, som honningbiene mot blomstens nektar! I fjor kom det hele 32,3 millioner turister til Paris, og de fleste av dem var kjærestepar på tur for å hylle kjærligheten, det være seg for en weekendtur, et frieri eller et bryllup.
Brudeparet som velger Paris som bryllups-destinasjon er ute etter en by med sjel i, og det finner de her! Lysets by, med sin elfenbensfargede arkitektur dekket av blå tak, med Seinen-elven rennende på tvers av byen, og med sine to små øyer og romantiske bruer, der avrundede 
»kysse-benker»  er lagt inn i bro-konstruksjonen, er som skapt for et brudepar på tur. Og når brudeparet kan feire bryllupet på gourmet restauranter, med utsøkte viner og fortryllende retter, så skjønner man hvorfor Paris trekker til seg brudepar fra hele verden.

Hvilken årstid er best for giftemål i Paris?
Som Ella Fitzgerald og Louis Armstong synger i sin duett «April in Paris», så er våren spesielt fin, ikke minst for et giftemål i Paris. Lyset er spesielt og vart, og fantastisk å fotografere i, vegetasjonen blomstrer overalt, og lykkelige parisere smiler fra fortauskafeene. Sommeren er også nydelig og årstiden åpner opp for utendørs feiring, der en kan organisere pick-nick til lunsj eller cocktail-selskap ute før middagen. En kan også leie elvebåt på Seinen for festen, med utsikt mot Notre Dame. Den norske ambassaden er stengt for vigsler i juli og august, men åpner igjen i september.
Høsten er også en årstid jeg liker godt som bryllupsfotograf. Lyset er fantastisk, og det tar seg flott ut med brudepar som rusler tur i de vakre høstfargene, med bakken dekket av løv. Vinteren er også ei fin tid for å gifte seg i Paris, ikke minst opp i mot jul. Den 12. desember, som er ambassadens siste vigselsdato før jul er også allerede fullbooket! Det fine med vinteren er at hotellprisene er lavere, det er mindre turister i byen, og brudeparet kan stå på skøyter på isen foran Hôtel de Ville, (Rådhuset) for så å kose seg med et glass varm vin på kafe.

Hvordan gifter man seg i Frankrike?
I Frankrike er det kun borgerlig vigsel som regnes som gyldig. De ulike kirkesamfunn har ikke vigselsrett, men de kan tilby en vigselsseremoni etter at paret er lovformelig gift. Norske brudepar som vil gifte seg i Paris kan velge mellom vigsel for franske myndigheter eller vigsel for den norske ambassaden i Paris, evt. med etterfølgende seremoni ved den norske sjømannskirken i Paris.

Hvilke lokasjoner egner seg for bryllupsfotografering?
Selv elsker jeg å fotografere mine «Lovebirds» ved Seinen-elva. Vi rusler en tur langs elva, over romanistiske broer til de sjarmerende, små øyene Ile St Louis og Ile de la Cité, der jeg fotograferer brudeparet som slentrer hand i hand ved elven, stopper opp, kysser, og mens de tar seg et glas champagne på en fortauskafe.  Vannet er et viktig element i bryllupsbildene mine. Ettersom vannet symboliserer de emosjonelle kreftene i naturen så synes jeg at steder med vann egner seg spesielt godt. Det kan også være vann i fontener, som ved mine favorittfontener Fontaine de Médicis i Luxemburg Hagen, og fontenene på Place de la Concorde. Det er også fint å få Eiffeltårnet med i bakgrunnen av bryllupsbildene, og her egner Alexander den III brua seg spesielt godt, for den har den vakreste utsikten mot Eiffeltårnet, Invalide-domen og mot Seinen og elvebåtene. Et annet lokasjon jeg er glad i som bryllups-fotograf er Montmartre. Her kan en rusle rundt i små kronglete gater og bortgjemte hager, og fotografere brudeparet i trappe-oppgangene med lyktestolper som minner om en svunnen tid. Det er noe veldig nostalgisk og kunstnerisk over Montmartre som passer godt til brudeparet som ønsker en litt bohemsk, retro-stil til bryllupsbildene sine.

Hvor kan man ha bryllupsfesten/middagen/selskapet etter vielsen?
I Paris kan brudeparet få realisert sine villeste bryllupsdrømmer! Om brudeparet har valt et intimt romantisk bryllaup, så vil jeg som wedding planner råde dem til å spise på en av Michelin-stjerne restaurantene, som Le Meurice eller l’Arpège og for de som ønsker en eksepsjonell utsikt under festmåltidet; Le Jules Verne, i 2. etg. av Eiffeltårnet eller La Tour d’Argent, som har nydelig utstikt mot Notre Dame og Frankrikes største vinkjeller. Et middagscruise på Seinen, på en luksuriøs restaurant med andre festkledde gjester er også et fint alternativ for brudepar som vil nyte et intimt “tête à tête” måltid mens de cruiser Seinen rundt for å oppleve Paris i byen kveldslys. For brudepar som velger  et stort Paris-bryllup med mange gjester kan en finne avlukkede festlokaler i mange fine restauranter, både inne i byen og på ei øy like ved Paris, der det er litt mer landlige omgivelser. Brudeparet kan også leie en elvebåt og ha festen der. Å danse seg gjennom bryllupsnatten på en elvebåt med utsikt mot Notre Dame er en fantastisk opplevelse!

Noen tips til hvilket hotell som egner seg for bryllupsnatten/brudeparet?
Flere av mine brudepar velger å spandere på seg et luksuriøst hotell for bryllupsnatten, for så å bo på et annet hotell de andre dagene. Det avhenger litt av hvilket budsjett brudeparet har. Palass-hotellet Shangri-Là tilbyr suiter med terrasse der man har en fantastisk utsikt mot Eiffeltårnet. Le Meurice er også et flott alternativ for brudeparet som vil unne seg det lille ekstra på bryllupsnatten. For de som har mange gjester med seg kan det være fint å leie en eller flere leiligheter hos norske Helene Moland.

Noe annet man bør tenke på?
Vær tidlig ute med å få reservert plass til vielse på den Norske Ambassaden evt. til seremoni på den Norske Sjømannskirken i Paris. Det er også lurt å finne en bryllupsplanlegger som er til stede i Paris, og som kan hjelpe til med å bestille sminkøse/frisør som kommer og steller dere på hotellet,  samt blomsterdekoratør og transport. Det er flott å ha transport under foto-seansen, ikke minst når man har med seg et stort selskap, slik at man kan kombinere foto-seanse for brudeparet og sightseeing for gjestene. Bryllupsplanleggeren vil også kunne formidle alle brudeparets ønsker til de ulike leverandørene, som ofte er dårlige i engelsk, så en vil spare mye tid og krefter på å la en erfaren bryllupsplanlegger gjøre jobben for en. Bryllupsplanleggeren vil også kunne hjelpe til med å reservere hotellrom og til å få ned prisene, og å sette sammen bryllupsmenyen til festmiddagen.
Ta med et vakkert par ballerinas til foto-seansen, for det kan være fint med litt avlasting for beina innimellom og sist men ikke minst husk pass og ringer!

Kristina og Daniel er et av brudeparene som Sandie har hjulpet med både bryllupsplanlegging og bryllupsfotografering. Kristina fortalte oss at det faktisk var Daniel av de to som hadde foreslått bryllup i Paris, men hun hadde ikke hadde vært vanskelig å overtale. «Det var litt vanskelig å vite i hvilken ende jeg skulle begynne i, jeg hadde aldri vært i Paris, og visste i alle fall ikke hvor jeg skulle lete etter blomsterdekoratører osv. så jeg googlet litt og var så heldig at jeg fant Lovebirds in Paris. Det var en drøm å samarbeide med Sandie, å få henne til å planlegge bryllupet i tillegg til bryllupsfotograferingen var et av de smarteste valgene vi gjorde. Da dagen kom var vi i trygge hender, og hun hadde full kontroll hele veien.»

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter
3

Legg igjen en kommentar