Da var bryllups-sommeren over for denne gang, med høytiden for bryllup i juni og august månedene lagt bak oss. Litt vemodig er det jo, men vi forventer heldigvis mange vakre høst og vinterbryllup i tiden som kommer.  Vi tenkte vi ville oppsummere bryllups-sommeren 2015, hva slags brudekjoler lot vi oss inspirere av, hvilke brudebuketter så vi, hva slags fargepaletter var mest populære  og hvilke bryllupstrender kan vi forvente oss komme tilbake neste sommer? Bildene er fra Pintrest.

#1 Brudekjoler med lange ermer

Brudekjoler med lange ermer har vi sett noen år, både Prinsesse Madeleine og Prinsesse Kate hadde lange blondeermer da de giftet seg, men denne sommeren har det ikke minst vært flere typer av lange ermer, alt fra romantiske blondeermer til enklere ermer med nesten usynlig stoff samt halvlange videre ermer.

#2 Illusion necklines

 Brudekjoler med illusion necklines, eller på norsk, illusjons-utringning, er på full fart inn i brudemoten. Ofte er illusjonen naken hud med broderinger over slik som blonder, krystaller etc. Dette er ikke minst en stor brudekjoletrend for 2016 også.

#3 Mix and match brudepiker

Før skulle brudepikene gjerne ha helt like brudepikekjole, men denne sommeren har vi sett helt andre brudepike-kombinasjoner. Fordelen her er at brudepikene kan finne den kjolefasongen de selv kler (kort, lang, vid, smal etc.) samt at de gjerne kan plukke opp flere av fargene eller mønstrene i det valgte bryllups-temaet enn før.

#4 Blomster og dekorasjon som henger fra taket

At også taket skal dekoreres er vel i seg selv ikke noe nytt, men det virker som at det skal gjøres langt mer overdådig enn før, selv lysekronene skal dekoreres med blomster, og det skal helst være tett i tett med lykter og blomster for å skape den rette intime stemningen. I visse tilfeller har nesten takdekorasjonen tatt over for borddekorasjonen, vi gleder oss til å se fortsettelsen.

#5 Den hverdagslige brudgommen

Mens bruden har kunnet velge og vrake i utallige brudekjolestiler har det tidligere nærmest vært forventet at brudgommen stiller i enten smoking, sort dress eller sjakett, nå er det brudgommens tur til å kunne velge hva han ønsker å gifte seg i og kanskje er vi nesten like spent på hva brudgommen har på seg i 2016? Vi synes ihvertfall at den hverdagslige brudgommen er vel så fin som den stivpyntede.

#6 Kreative velkomstdrinker

Det er stadig flere kreative løsninger på den obligatoriske velkomstdrinken som man får mellom vielsen og bryllupsmiddagen, og vi har sett det meste. Brudeparets egendesignede drink for anledningen, en robåt fylt med is og ølflasker, minichampagne-flasker med sugerør, ja, til og med melk og kjeks eller varm kakao dersom bryllupet foregår på vinteren, det er bare fantasien som setter grenser, og det må ikke nødvendigvis være bobler i glasset.

#7 Wedding favors gjestene dine faktisk vil ha glede av

Wedding favors er en liten gave du gir gjestene dine, ofte er disse lagt på tallerken når man setter seg til bords, slik som en liten sjokolade eller liknende. I det siste har vi sett at trendene går i retning av å gi favors som gjestene dine faktisk kan ha glede av også etter at bryllupet er gjennomført, hva med en ølkjøler, en liten sukkulent eller det fantastiske hangover kit’et til dagen etter bryllupet?

#8 Brudebukett med sukkulenter og solnedgangsblomster

I stedet for duse pastell-brudebuketter er det kommet dypere solnedgangsfarver slik som burgunder, plomme, orange, lilla osv. Ofte i kombinasjon med grønt og sukkulenter. Vi tror disse farvene blir store utover høsten, men ikke minst til neste bryllups år.

#9 Landlig romantikk

I sterk kontrast til det glamorøse og overdådige ser vi en trend som går mot det landlige, enkle og rustikke. Vi får stadig forespørsler fra bruder på jakt etter «drømmelåven». Om vi kan spå en ting om fremtiden når det gjelder bryllup er det at stadig flere vil velge landlig romantikk som sitt bryllups-tema, med kortreist mat, enkle og rustikke lokaler som oppmuntrer til intim og hyggelig nasjonalromantikk.

#10 Pay it forward

Det siste punktet er vel egentlig ikke en trend. Men det er (heldigvis) stadig flere brudepar ønsker å dele med seg av kjærligheten de har til hverandre. Noen ønsker seg donasjons-gaver i stedet for bryllups-gaver. Mange dyre designer-brudekjoler blir dessverre hengende i skapet årevis etter at bryllupet er ferdig, og vi forstår at det kan være et emosjonelt sårt tema å selge den, hva med å donere pengene du får for brudekjolen til en sak som står ditt hjerte nær?

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter
2

Legg igjen en kommentar