Dersom du gifter deg i 2016 er du sikkert allerede godt i gang med planleggingen av bryllupet, og vi gleder oss virkelig sammen med deg! Tidligere år har bryllupene vi ha sett ofte vært noe som kan tas rett fra et Pintrestboard, men i 2016 ser vi tendensene til at brudeparene er mer opptatt av å ta inn det personlige og unike ved brudeparet inn i bryllupstemaet sitt. Bryllupsdagen skal vise gjestene hvem brudeparet er, og gjerne på en ærlig og humoristisk måte. Vi tror også at elementer fra forlovelsen vil trekkes inn i bryllupet i 2016, slik at dersom brudeparet ble forlovet i Paris, kan Eiffeltårnet eller franske makroner være med under bryllupsdagen, selv om ikke bryllupet nødvendigvis arrangeres i Frankrike. Selv om man velger å gjennomføre bryllupsdagen akkurat slik man selv vil kommer man ikke unna noen impulser fra trendene utenfor norges grenser, så her kommer våre spådommer for bryllupstrendene i 2016.

Digitale verktøy

Det er blitt stadig mer vanlig å ha egne bryllupswebsider, hvor informasjon kan deles med gjestene og hvor påmelding og reservasjoner kan utføres. For brudeparet er det en enkel måte å få oversikt over hvor mange gjester som kommer, hvor mange overnattinger, samt øvrig informasjon rundt allergier etc. I 2016 spår vi at det vil legges desto mer stolthet i bryllupswebsiden, noen vil til og med gå så langt at de benytter en webdesigner for å skape de perfekte rammene rundt bryllupswebsiden sin. I tillegg er det vanlig å etablere en hashtag som kan følge brudeparet gjennom planleggingen av bryllupet, og ikke minst under selve bryllupsdagen hvor gjestene kan tagge bilder de tar med brudeparets hashtag, slik at det blir lettere å dele og finne tilbake til de gode minnene, disse kan gjerne lastes opp på websiden forløpende for å få en samlet oversikt.

bryllupswebside

Låvebryllup

Det rustikke og landlige tror vi blir en stor trend i 2016, og vi har vel delvis allerede fått etablert at låvebryllup er noe mange brudepar drømmer om gjennom utallige forespørsler om tips om «drømmelåven» har tikket inn i innboksen vår og vi har selvsagt forsøkt å hjelpe til så godt vi kan. Den mer avslappede og uformelle stemningen et låvebryllup gir er noe vi vet mange ønsker, i stedet for det klassiske prinsesse-formelle bryllupet, med taler i rett rekkefølge og rolls royce én som blankpolert venter på å frakte brudeparet til velkomstchampagnen.

låvebryllup-bondebryllup

Røff glamor

Selv om lokalene er rustikke og enkle, tror vi at mange vil velge å bryte med gull, kobber og paljetter. Både brudepikene, bruden og broddekkingen kan være glamorøs selv om temaet ellers er enkelt og nedtonet. Et røft industrilokale kan bli utrolig flott med paljettduker og gullbestikk og vi gleder oss til å se mer av denne trenden i 2016!

Paljetter-bryllup-sequin-wedding-gull-rustikt

Brudepiker

Når det gjelder brukepikene har det pekt seg ut tre hovedretninger, «mismatched» nemlig at brudepikene ikke har samme kjole, men ulike kjoler i ulike farger eller mønstre som likevel passer sammen, blomstermønstrede brudepiker er en annen trend som vi så en del av i 2015 og som vi antar vil holde seg i 2016, og sist men ikke minst brudepiker i gull eller rosa paljettkjoler, som er en utrolig flott og vakker effekt, og som virkelig vil gjøre seg på bryllupsbildene. Vi holder en knapp på det siste alternativet, som vi selv har falt pladask for.

brudepike-kjoler-2016-trender

Brudekjolen

Det skal være gode muligheter for å finne en brudekjole for en hver smak også i 2016, det er mange ulike retninger man kan velge, bohem, romantisk, minimalistisk, glamorøs, tradisjonell og utradisjonell. Vi kommer tilbake med en større trendrapport når det gjelder brudekjoler på et senere tidspunkt, men vi velger likevel å trekke frem en trend vi har veldig sansen for, nemlig to-delt brudekjole, eller «the convertible weddingdress» som det heter på engelsk. Er ikke disse geniale?

to-i-en-brudekjole-todelt-converible-weddingdress-2016

Brudebuketten

Tidligere har det vært romantiske blomster a la hvite, rosa eller ferskenfargede som har vært mest populære i brudebuketten, Peoner, Ranukler og Hortenisa var store bryllupsblomster i 2013 og 2014/2015. Fra sommeren av så vi at det kom sterkere farger og uttrykk i brudebukettene, med toner som burgunder, plomme, lilla og rødt. Vi tror at 2016 vil by på sterkere fargepasteller gjerne i kombinasjon med sukkulenter, eukalyptus (Eucalyptus polyanthemos) og anemone. Protea er også en spesiell blomst som vi tror vi vil se mye av i brudebukettene i 2016.

brudebukett-2016-trender

Lounger

En mulighet til å trekke seg litt tilbake innimellom slagene er noe mange bryllupsgjester vil sette pris på, selv om bryllupsbandet spiller gode slager-låter og mange er klare for å innta dansegulvet er det flott å kunne tilby gjestene et alternativ. Sett opp områder for gode samtaler eller et pust i bakken, vi tror 2016 blir året loungene inntar bryllupslokalet.

lounge-bryllup-bryllupstrender-2016

Centerpieces

Borddekorasjonen med blomster og lys har i motsetning av mange andre bryllupstrender gått i en maksimalistisk retning. Her er det ikke «less is more», som gjelder, men «more is more». Mens det før ofte var noen vaser med enkle blomster som stod for pynten, ser vi en trend med heldekkende blomsterløpere eller store blomsteroppsatser, lys og lykter som henger fra taket. Annen dekorasjon slik som frukt og grønnsaker har også funnet sin vei til bryllupsbordet.

bordekorasjon-bryllup-2016-centerpieces-bryllupsblomster

Kalligrafi

Kalligrafi gjorde sitt store inntog i 2015, både bryllupsinvitasjoner, menyer, navnelapper og kalktavler etc. ble skrevet med vakker kalligrafi. Nå er det dessverre slik at håndskriften nesten har gått tapt til fordel for tastaturet, men heldigvis finnes det fortsatt noen som kan kunsten og ny teknologi slik som 3D printing gjør det mulig å få vakre laserkuttede signatur-navneskilt, i stedet for de klassiske bordkortene. La deg inspirere av disse vakre kalligrafiene, som vi gleder oss til å se mye mer av i 2016.

kalligrafi-bryllup-navnekort-3d-printing

Catering og buffet

Det aller vanligste er nok fremdeles en 3 eller 5 retters middag, noe som igjen gir rammene for et noe formelt og klassisk bryllup. I 2016 som trendene går mot mer intime bryllupsmiddager tror vi catering eller buffet vil bli mer vanlig, dette vil også gi stemningen under middagen en mindre formell undertone og for mange vil man også kunne spare en del penger på en slik alternativ middagsservering. Det er som regel ikke middagen eller rettene man husker etter et bryllup, men stemningen og talene og festen, for å nevne noe.

catering-buffet-bryllup-bryllupstrender-2016

Mobil bar

Å ha en bar i bryllupet er ikke noe helt uvanlig, men køen kan bli lang, og det kan være greit å ha en eller flere mobiler barer, der man kan servere seg selv med det man skulle ha lyst på. Selv en mobil bar med kaldt vann eller brus er noe enkelt å få til, og noe mange gjester vil sette pris på. Tidligere har man sett robåter fylt med is og ølbokser eller limonade i flotte glassbeholdere med tappekraner. Vi tror at mobil bar er noe vi vil se desto mer av i 2016!

bar-bryllup-bryllupstrender-tappekran

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter
3

Legg igjen en kommentar