Den som drømmer om storslagne afrikanske naturopplevelser har et antall ulike reisemål å velge mellom. Blant de mest berømte er Okawango-deltaet i Botswana, Etosha i Namibia og Krügerparken i Sør-Afrika. Også Zambias Luangwa er blant Afrikas mest spektakulære safari-destinasjoner, i likhet med Tanzanias Ngorongoro-krater. Brudeblogg-Eva hadde drømmen om safari bryllupsreise, med god hjelp fra beCuriou Private Travel, falt valget på Krügerparken i Sør-Afrika. For å få mest mulig ut av bryllupsreisen ønsket vi å fokusere på opplevelser, fremfor det å slappe av ved bassenget, så hver dag var spekket med naturopplevelser, game-drives og landsbyturer, for å se det virkelige Afrika. Dessuten valgte vi å bo tre netter hver på to ulike lodger, slik at vi fikk oppleve litt ulike deler av Krügerparken samt to ulike måter å bo på.

Den 11. juli 2014 landet vi endelig i Johannesburg, og vi ble møtt av en utrolig blid og hyggelig kar fra &Beyond teamet som fulgte oss helt fra ankomstgaten, geleidet oss igjennom passkontrollen og hjalp oss frem til innenlands terminalen, der vi skulle ta et lite lokalt fly videre til første camp. Etter en kort halvtime på innenriksflyet var vi endelig fremme på første stopp, Kirkman’s Kamp. Noen bilder av campen ser dere nedenfor.

Man skulle tro man ville sjekket inn på rommet for å ta en liten powernap etter reisen, men vi ville rett ut på ettermiddags gamedrive, og slik ble det. Hver dag bestod av to game-drives, en ved soloppgang og en på ettermiddagen frem til solnedgang, hver gamedrive bestod av 2-3 timers kjøring i bushen, vi hadde helt åpne jeeper, og vi var maks 6 passangerer i bilen under hver tur. Rangeren (guide og sjåføren) vår Gareth og Trackeren (sporfinner som sitter fremme på panseret) gjorde en kjempejobb,  og i løpet av våre tre netter på Kirkman’s har vi allerede sett alle «The Big Five». Alle de ansatte på Kirkman’s camp gjorde oppholdet til en kjempeopplevelse, alt fra overraskelser på rommet (vi vil helst ikke røpe for mye) til afrikansk sang og dans  under middagen, for en fantastisk gjeng og herlig sted med masse sjarme!

becuriou-safari-bryllupsreise-afrika-reisebyrå-reisearrangør

Deretter gikk turen videre til Ngala tented camp, et utrolig vakkert luksustelt resort, her er alt lagt til rette for romantikk!

Også her hadde vi to game-drives per dag og vi hadde lagt inn en community-trip og en luftballongtur for å se savannen ovenfra. Når man sover i telt er veggene tynne, og flere ganger i løpet av natten kan man høre løvebrøl og dyr som lusker i buskene utenfor. Også her er det strengt forbudt å bevege seg ute alene når solen er gått ned, men de utrolig hyggelige vaktene følger deg til og fra teltet dersom du ønsker deg bort til hovedteltet for en drink eller snack.

becuriou-safari-bryllupsreise-afrika-reisebyrå-reisearrangør