Torhild Kristine er en freelance make-up artist som har gått på Art Complexion make-up skole. Hun har bred erfaring som inkluderer catwalk, TV, magasinarbeid, photoshoots, sminkekurs, brudesminke m.m. For tiden etablerer Torhild Kristine en sminkesalong i Bergen. I salongen vil du finne eksklusive produkter håndplukket etter måneders arbeid med å finne ren kvalitet. I dette innlegget gir hun deg 10 sminketips sammen med noen bilder fra porteføljen hennes. Blogg, kontaktinformasjon og flere porteføljeutdrag finner du på websiden hennes.

brudesminke-freelance-makeup-artist-bryllup

1. Vær en klassisk skjønnhet

Vær varsom med å gå for en trendbasert sminke. Bryllupsbildene er et stort minne, og om 20 år vil du glede deg over at det er en tidløs brud som smiler til deg mellom fotoalbumets sider. Trendene skifter lynraskt, og en delikat sminke som ikke ser ut som et bestemt årstall er ditt sikreste kort!

2. Smink synlig hud

Denne dagen er det spesielt viktig å huske at sminke ikke bare legges i ansiktet. Kroppen bør også ha en jevn glød, og steder som skuldre, ører, décolletage og hals bør få et lett sveip med sminkekostene. I tillegg kan dekkende sminke brukes på områder du ønsker å skjule eller dempe.

brudesminke-freelance-makeup-artist-bryllup

3. Ta hensyn til hudtone og hudtype

Det er viktig at make-up artisten kan tilby noe som passer din hud. Er du veldig lys eller veldig mørk i huden? Har du fet, tørr, moden, sensitiv, normal eller kombinasjonshud? Ta opp dette i forkant av prøvetimen for å gjøre jobben enklere for både deg og make-up artisten. Mye av sminkejobben ligger i forberedelsene.

4. Ta hensyn til eventuelle hudproblemer

Informer make-up artisten om du for eksempel sliter med rosacea, akne, pigmentflekker eller andre hudproblemer. Denne dagen skal du slippe å tenke på at sminken irriterer huden, eller at den ikke gir deg det plettfrie uttrykket du ønsket deg. Bryllupssminke er et samarbeid mellom brud og make-up artist, og for å få best mulig resultat er disse tingene viktige å få fokus på tidlig.

5. Føl deg frem

Skal du legge sminken selv, eller sminke en brud? Det kan være lurt å begynne forsiktig og bygge på. Ofte trenger man mindre produkt enn man tror, og jo mer produkt som påføres, jo lettere sklir det av. Når du føler deg fornøyd kan du sjekke sminken med kamera og teste både med og uten blitz. Har du et hvitt plagg å gå med kan dette fort gi deg en følelse for om du trenger mer eller mindre, eller har truffet blink!

6. Spesialprodukter

Det er ikke en selvfølge at alle make-up artister har sminke for veganere, muslimer eller andre med spesielle behov. De fleste utsalgssteder selger til «gjennomsnittskvinnen», og når du kontakter en make-up artist er dette klokt å melde fra om tidlig. Belønningen er for strevet er at når du finner en salong som har godt utvalg gjør dette sminkerutinene i hverdagen din mange ganger lettere!

7. Varighet og kvalitet

Pass på at du blir sminket med en vannfast mascara og at du får et touch-up kit (oppfriskningssett med essensielle produkter) av make-up artisten din. Det blir som regel et par tårer og mye klemming denne dagen – et lommespeil og et halvt minutt pudring i ny og ne lønner seg. Hvis du legger sminken selv kan noen av de følgende produktene være lure å ha for hånden utover dagen: pudder, leppeprodukt, trekkpapir, q-tips (gjerne med litt sminkefjerner på den ene enden) og concealer.

8. Velg en make-up artist som kan fotosminke

Mange overlater sminkejobben til en make-up artist når de gifter seg. Det første du bør se etter er om denne har en portefølje, relevant erfaring og legger mye arbeid i å forbedre seg og satse på dette yrket. Lidenskap er nøkkelen til dyktighet – en sminkør er en håndverker. Det er viktig at den som legger sminken din har lagt brudesminke før, er vant til fotosminke og er komfortabel både med farvefoto og sorthvitt. Dette er dagen du sannsynligvis vil bli fotografert mer enn noen annen dag i livet ditt – med andre ord ikke en anledning til å teste ut overdreven konturering, glitterbruk eller feil foundation.

brudesminke-freelance-makeup-artist-bryllup

9. Hjerte for både brudgom og omverdenen

En trend du trygt kan følge er den etiske. Fairtrade, økologi, dyrevern og miljøhensyn er endelig på full fart inn i de tusen hjem, og vil etter hvert bli en nødvendighet. På bryllupsdagen din vil du føle deg ekstra fin med rene produkter!

10. Vær ute i god tid med forberedelsene

I tiden frem mot bryllupet bør du ikke teste for mye i forhold til nye produkter på huden. Bruk produkter du har testet før, og vet at du ikke reagerer på. Hold deg til en hudpleierutine du er trygg på, napp brynene på forhånd og bygg opp brunfargen gradvis. Vær nøye med å pleie huden din og bruk gjerne minst mulig sminke på forhånd, slik at du har en naturlig glød når den store dagen kommer.

brudesminke-freelance-makeup-artist-bryllup

Vi har intervjuet makeup- og skjønnhets-blogger Marie Overskott, om hva som er viktig å tenke på når det gjelder makeup for bruden på selve bryllupsdagen. Marie er utdannet makeup stylist, og hun stod selv som brud i 2011. Skulle dere ønske å ta kontakt med Marie, finner dere mer info om henne og brudesminke på bloggen hennes.

brudemakeup

Kan du fortelle om deg selv, og hvorfor du jobber med nettopp brudesminke?

Marie:  Jeg er en 29 år gammel jente fra Østlandet med en stor lidenskap for skjønnhet og makeup. Så lenge jeg kan huske har jeg vært langt over gjennomsnittet interessert i makeup og skjønnhet, helt tilbake til jeg som liten jente rotet rundt i min kjære mormors sminkeskuff og lot henne få «gleden» av å være prøvekanin.

Opp igjennom årene har jeg sminket mange, både privat og i jobbsammenheng, men det var først da jeg gikk hjemme i mammapermisjon med min lille datter at jeg fant ut at jeg ville satse og tok makeup -og stylistutdannelsen. Jeg designet en hjemmeside/blogg hvor jeg deler skjønnhetstips og mine favorittprodukter og fikk raskt masse flotte tilbakemeldinger på at det var behov for meg. Nå får jeg forespørsler fra hele landet fra jenter som ønsker brudemakeup, festmakeup eller rett og slett ønsker et sminkekurs for å «komme i gang» på egenhånd.

På makeupskolen ble brudemakeup raskt en stor favoritt å legge, og etter selv å ha stått brud i 2011 visste jeg godt hva som var viktig å legge vekt på både av teknikker og fargevalg ved nettopp denne type makeup. Jeg vet også hvor viktig det er for en kommende brud å føle seg trygg på at makeupartisten lytter til henne og hennes ønsker samt at makeupen skal holde seg pen fra morgen til kveld og være flatterende i både dagslys, kveldslys og ikke minst på bilder.  Årsaken til at nettopp brudemakeup er blitt et av mine hovedfelt er at denne sminken har fokus på å fremheve brudens vakreste trekk samtidig som det skal se naturlig ut.

Hva er en perfekt brudesminke, i dine øyne?

Marie: En perfekt brudesminke er i mine øyne en som harmonerer med brudens øyenfarge, hudtone og ansiktsfasong, som er tilpasset hennes ønsker og behov  og som virkelig bare får henne til å gløde. Det viktigste for meg er at bruden blir 100 % fornøyd og føler seg som en prinsesse, da vet jeg at jeg har gjort en god jobb!brudesminke

Hva må man regne med å betale for brudemakeup?

Marie: Prisen for brudemakeup inkludert prøvetime er kr 1150,-. På selve dagen kommer jeg dit bruden er slik at hun kan slappe av i de omgivelsene hun ønsker med forlover, mor og andre rundt seg. Jeg tilbyr også makeup/ hår for både forlover, mor eller et personlig tilpasset sminkekurs dersom du ønsker å legge brudemakeupen selv på den store dagen.

Hva er trendene for 2013/2014 på brudesminke og brudehår?

Marie: Når det gjelder hår -og makeuptrender for årets bruder, ser jeg at det naturlige går mye igjen. De fleste vil ikke se for «annerledes» ut på bryllupsdagen og velger gjerne en «look» som legger vekt på naturlige bruntoner, lys rosa og aprikos i øyensminken, friske rosa og glødende kinn og lepper i «nude», fersken og rosa toner.  Når det gjelder hår er det litt store løse «Hollywoodkrøller» som går igjen, enten løst og romantisk satt opp eller i en løs «bun» i nakken. Ellers ser jeg mye av de litt mer stramme lookene a`la Prinsesse Madeleine med volum på kronen og resten av håret samlet i en «bun» eller knute bak eller med en chignon på siden.

Hva er viktig å tenke på når man legger brudesminke?

Marie: Det viktigste å tenke på når det gjelder brudemakeup er at den skal se pen ut i flere ulike typer av lys. Man bør unngå å bruke produkter med mye glitter/shimmer da dette lett kan gi et altfor blankt uttrykk på bilder som er tatt med blits. Vannfast mascara og eyeliner er jo et must og det kan være lurt å be forlover eller en venninne om å ta med et mattende pudder og leppestift/lip gloss i vesken slik at du lett kan friske opp looken før fotografering, mottakelsen etc. På min egen bryllupsdag viklet jeg et kleenex papirlommetørkle rundt håndtaket på brudebuketten slik at jeg lett hadde et tilgjengelig, og det kom godt med for tårene kommer raskere enn du tror:) Det er også viktig å påføre foundation og pudder på både ører, hals og utringning da dette er steder man lett kan rødme og som da vil synes godt dersom man ikke sminker litt her også. Det kan også være greit å ta med noen bilder av makeup/hår til makeupartisten og frisøren, på den måten finner man lettere frem til den looken du ønsker samt at du unngår misforståelser.

Finnes det noen «no-no’s» når det gjelder brudesminke?

Marie: De største «no-no`s» er etter min mening å velge en «look» som er for langt fra slik du ser ut til daglig, du vil jo tross alt at gjestene skal kjenne deg igjen og med både brudekjole, evt slør og brudebukett som alle tar mye oppmerksomhet, så syns jeg at makeupens oppgave kun skal være å forskjønne og fremheve brudens ansiktstrekk, og dermed ikke ta for mye fokus. Ellers kan det ende opp med å rett og slett bli for mye av det gode. Både altfor mørke smokey-eyes og knallrød leppestift hører etter min mening ikke hjemme i en brudesminke, med mindre dette er en «look» du bruker til daglig og som er «deg» selvfølgelig.

Å være altfor brun kan også være en stor ulempe, da du i den hvite kjolen lett ender opp med å se unaturlig mørk ut. Jeg vil generelt si at en mellomting er det beste, da hvitfargen også kan gjøre deg blek.  Mitt aller beste tips er å senke skuldrene, nyte hvert øyeblikk og smile masse, for dette er dagen du bare skal stråle og være glad fra morgen til kveld! :-)