Forloverens rolle:
Den eneste formelle oppgave for en forlover i dag, er egentlig  å avgi en skriftlig erklæring om at det ikke er noe i veien for at partene inngår ekteskap. Selv om dere inngår ekteskap i kirken, trenger ikke forloveren være medlem av statskirken.

forlover

I tillegg til at forloveren må skrive under noen papirer, er det også vanlig at forloveren arrangerer utdrikningslag og sier noen gode ord til brudeparet under festmiddagen etter vielsen.

Utdrikningslaget:
En viktig del av bryllupsfeiringen, eller bryllupsplanleggingen, er utdrikningslaget. Er du forlover, har du ansvaret for nettopp denne festkvelden. Dette skal være både brudens ”siste natt med gjengen”. Du skal organisere det hele, men et godt tips er: ikke slit deg ut ved å gjøre alt alene. Spill på de kreative kreftene som finnes i vennekretsen. Det er også viktig at du respekter brudens ønsker og smertegrenser! (husk at dere også skal være venninner etter utdrikningslaget). Det blir stadig mindre av utdrikningslagene som har som hovedtema å skape pinlige situasjoner for den kommende bruden ved å kle henne ut i rare kostymer og gi henne merkelige oppgaver. Trenden når det gjelder utdrikningslag går mer i retning av spa, stil og koselig opplevelser eller aktiviteter for den kommende bruden som skal drikkes ut.

På bryllupsdagen:
At du hjelper til med både påkledning av kjole, slør og blomster
At du sørger for at kjolen og sløret er på plass og holder brudebuketten under vielsen.
Sørge for at brudeparet får i seg nok drikke og næring denne dagen (ha gjerne med et emergency kit med smertestillende, deodorant og munnspray, tannbørste og tannkrem, plaster, gnagsårplater, våtservietter.)
Passe på at alle avtaler holdes, med fotograf, frisør/makeup artist og lignende.
Være med på bildene som skal tas.
Holde tale under festmiddagen. Brudens forlover er fjerde taler, deretter er det brudgommens forlover.

I årene fremover:
I årene som kommer etter bryllupet bør du som forlover være en støttespiller og god venn for ekteparet – i gode og onde dager. Det vil si hjelpe dem til å ikke gi seg for tidlig, når ting blir vanskelig.

Lykke til!