Den tradisjonelle bryllupsreisen er sol på huden, kritthvit sand mellom tærne og en leskende kokosnøtt i hendene. Men det finnes flere steder dette ønsket kan oppfylles, her kommer en liten guide til bryllupsreisen hvor strand og bad er målet. Stikkord er : avslapping, soling, bading, snorkling, dykking, utflukter og vannaktiviteter.

Maldivene

Paradisøyer med kritthvit sand, grønne palmer og vakre, turkise laguner i Det Indiske Hav. Her finner dere barfot luksus så langt unna en stressende hverdag dere kan komme. Livet under vann er i særklasse og kan by på utallige fargerike og spennende opplevelser.

1388

Maldivene byr på tropisk klima og det er varmt hele året. Den tørreste perioden er oktober – april. Mellom mai og oktober er det mange soltimer pr. dag og varm temperatur, men tropiske regnskyll kan forekomme. Maldivene egner seg som reisemål hele året. Gjennomsnittstemperaturen er ca. 28 grader både på land og i vann.

Flyselskap: En rekke flyselskap har regelmessig forbindelse til Maldivene. Qatar Airways, Emirates, KLM/MartinAir, Lufthansa/Condor, Austrian Airlines, SriLankaen. Reisetid fra Oslo til europeisk by er ca. 2 timer. Fra europeisk by til Maldivene 10-12 timer. Noen av selskapene har et flybytte/mellomlanding mellom europeisk by og Maldivene. Maldivene kan kombineres med India, Doha og Dubai.

Pass/Visum: Du må ha gyldig pass og visum når du skal reise til Maldivene. Dersom man er norsk borger kan man imidlertid få turistvisum for èn måned ved ankomst på flyplassen. Passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemkomsten fra Maldivene.

Hotell på Maldivene: Hva med One&Only Reethi Rah Maldives? Her er det 130 private villaer som ligger plassert langs stranden. 98 Beach Villas som ligger i private tropiske hager i strandsonen, og 32 Water Villas som ligger på påler på turkist glassklart vann.

1026

Klær: Bomullsklær, shorts, t-skjorter, sandaler er å anbefale. Bikini/badedrakt er helt i orden til soling og bading. Husk å dekke til skuldre og hofter/lår ved besøk på lokale øyer. Ikke gå toppløs. Vis respekt for kulturen. Ta med klær til kveldsbruk, menn bør ha langbukser til middag.

Seychellene

Seychellene er et nydelig utgangspunkt for en fantastisk bryllupsreise. Flere hoteller tilbyr gode rabatter for par på bryllupsreise og en liten ekstra oppmerksomhet til brudeparet.

showpic1

Pass/Visum: Gyldig pass og returbillett kreves for å få oppholdstillatelse for inntil 1 måned. Oppholdstillatelsen gis ved ankomst. Passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemkomsten fra Seychellene. Visum er ikke påkrevd dersom du er norsk statsborger. Utvidelse av oppholdstillatelsen utover 1 måned må søkes om i Victoria.

Klima: Tropisk klima. April/mai – oktober: lite nedbør. November – mars: mer fuktig (desember og januar har mest nedbør), men Seychellene er fortsatt et trygt og populært reisemål også på denne tiden av året. Seychellene ligger utenfor syklonbeltet og er derfor et klimatisk trygg helårsdestinasjon. Temperaturen ligger på +24 til +30 året rundt, dag og natt.

Hotell på Seychellene: Hva med Desroches Island Resort?

Luksuriøst hotell beliggende i øygruppen Amirantes, ca. 40 minutters flytur fra hovedøya Mahé.

Hotellet er det eneste på øya som er ca. 6 km lang, ca 1 km bred og har 14 km med kritthvit urørt sandstrand. Her er det 20 Beach Suiter (10 bungalows / 2 rom pr. bygg). 4 Beach Retreats, og 23 Beach Villas.

showpicshowpic2

Zanzibar

Zanzibar, eller Unguja som den heter lokalt, er en øy beliggende ca. 41 km fra østkysten av Tanzania, kun 6 grader sør for ekvator. Øya er ca. 97 km lang og ca. 33 km bred. Zanzibar kan by på noe for en hver smak med sine hvite sandstrender, spennende natur over og under vann, og med Stone Town, en av UNESCOs World Heritage Sites med en vakker blanding av Afrikansk historie og kultur.

Klima: Zanzibar er en helårsdestinasjon med gjennomsnittlig 7 – 8 soltimer om dagen og temperaturer mellom 24 – 28 grader celsius året rundt. Det faller mest nedbør i perioden november – desember (korte byger) og mars/april – mai (lengre og hyppigere byger), dette er også perioden da øya er på sitt frodigste. Vær oppmerksom på at Zanzibar har store forskjeller på høyvann og lavvann.

Pass/Visum: For reise til Tanzania må man ha pass som er gyldig minst 6 måneder etter hjemreise. Visum for norske statsborgere kjøpes i Tanzania ved ankomst, og koster pr. i dag USD 50 pr. person. Må betales kontant. Dersom dere kommer fra safari på fastlandet i Tanzania, så skal dere ikke betale visum på nytt ved innreise på Zanzibar. Lokal avreiseskatt på Zanzibar koster pr. i dag USD 30 pr. person. Må betales kontant på øya.

Vær obs på at det er Ramadan fra 09. juli til 07.august (2013). Som turist får man heller ikke glemme respekten for kulturen og de reglene som gjelder under Ramadan. Du skal ikke spise, drikke eller røke offentlig. Lokale restauranter  holder stengt på dagen. På hotellene er det «business as usual», restaurantene er åpne også på dagtid og alkohol serveres hele dagen.

Mat: Zanzibars kjøkken er hovedsakelig kreolsk og arabisk kjøkken med mye fisk, sjømat, tomat, kokos og krydder.

Klær: Zanzibar ligger nær ekvator og man kan kle seg etter varmt og godt klima året rundt. Vi anbefaler lette klær i naturstoffer som lin/ bomull, og sandaler eller annet lett skotøy. Solhatt, solbriller og solkrem med høyfaktor er viktig på dagtid da solen er meget sterk. Når man er i lokale områder bør man kle seg med respekt og man bør dekke skuldre og knær. Toppløs soling blir sett på som meget respektløst. De fleste hotell har Dress Code på restaurantene om kvelden. Menn bør kle seg i lange bukser og skjorte med snipp, kvinner bør dekke skuldre og knær.

Hotell: Hva med &Beyond Mnemba Island? Eksklusivt hotell i rustikk stil, beliggende på en ekte tropisk paradis øy kun 10-15 minutter med båt fra Zanzibar. Øya, som er ca 1,5 km i omkrets, er omkranset av korallrev og er en del av en beskyttet marinepark med Zanzibars eneste klekkeplass for grønne skilpadder. I perioden juli-september, kan man se knølhval rundt øya. Hotellet holder stengt i april og mai pga regntid.

Anbefales spesielt til de som er dykke- og snorkle interesserte. Flott område for bl.a. nærkontakt med delfiner.

new_mnemba-island-218new_mnemba-island-156Mnemba-Island-Beach