Rett utenfor Oslo ligger det, etter du har kjørt inn på en landevei som slynger seg gjennom et vakkert landskap av åker og skog, da åpenbarer Losby Gods seg. Opprinnelig bygget som et jaktslott av Thorvald Meyer og Thomas Heftye i 1850. Viktige forretningsforbindelser ble invitert på jakt og elegante middager, hvor viktige avtaler og kontrakter ble signert og skålt over. I 1999 åpnet Losby Gods som et hotell med konferanse- og selskapsfasiliteter, samt to golfbaner som omringer godsbygningen. Losby Gods fører derfor videre selskapstradisjonen med feiring av brylluper, høytider og jubileer.

Det er ingen tvil om at Losby Gods tilbyr den perfekte rammen rundt den store bryllupsdagen. Rundt 80-90 brudepar feier hvert år sin drømmedag her. Deres saler, stuer og salonger er godt egnet for små intime bryllup – men også større bryllup med 100talls gjester, enten dere velger det Gamle Gods, godshagen, en av restaurantstuene, vinkjelleren, et festtelt eller den storslåtte Meyersalen. Hotellet har 65 doble værelser og 5 suiter hvor gjester og brudepar kan overnatte. Mulighetene er mange!

Det blir stadig mer vanlig å gifte seg over en helg, hvor gjestene tilbringer en hel helg sammen med brudeparet og gjerne kombinert med en uformell middag/grill-fest på fredagen der hans og hennes venner kan bli litt bedre kjent før selve bryllupsdagen. Da er det også en stor fordel å kunne samle gjestene på ett og samme sted hvor det finnes gode overnattingsmuligheter. Det er de færreste som har mange nok gjesterom til et middels stort bryllup, da blir det litt ekstra intimt og hyggelig om dere har muligheten til å booke et mindre hotell hvor brudeparets gjester er de eneste som oppholder seg på hotellet under bryllupshelgen. Vi har lett og funnet tre aktuelle hoteller i Norge, hvor størrelsen egner seg til et middels stort bryllup med overnatting for ca. 60-90 gjester:

Holmsbu bad

Holmsbu Bad & Fjordhotell ligger vakkert til i det idylliske tettstedet Holmsbu i Hurum kommune, kun 50 minutter fra Oslo og 30 minutter fra Drammen og Drøbak. Det tradisjonsrike hotellet med røtter tilbake til 1880-årene har 94 sengeplasser fordelt på 40 delikate hotellrom. Både hotellrommene, selskapslokalene, baren og restauranten er nylig totalrenovert. Fra hotellet nytes utsikten over Holmsbu, havnen og Drammensfjorden. Holmsbu Hotell står for flere bryllup årlig, både på sommers og vinterstid.

Hovde Gård

Ved utkanten av Trondheimsfjorden, i Ørland Kommune ligger Hovde Gård med hotell, restaurant og spa. Hovde Gård åpnet i mars 2009, etter totalrenovasjon av den gamle husmorskolen med unik historie helt tilbake til 1923. Hotellet har overnatting til 61 personer i 35 delikate rom, selskapslokaler for opp til 100 personer, samt Spa for boende og eksterne gjester. Hovde Gård er et yndet sted for brudepar som vil kombinere eldre gårdshistorie med moderne Spa-fasiliteter.

Sole Hotell – Den gamle Doktorgaarden

Sole Hotell – Den gamle Doktorgaarden har aner tilbake til 1910. Hotellet har en fantastisk beliggenhet med 20 mål park, ved foten av Norefjell og lang strandlinje til Krøderfjorden. På sommerstid bruker de ofte fjorden som en del av bryllupsarrangementet, enten om det er med motorisert passasjerbåt for 50 personer, eller at brudeparet selv kommer roende fra kirken som ligger 500 meter unna. Hotellet har 60 rom, ved bryllup hvor gjestene overnatter og det dreier seg om 50 personer eller mer, bruker de å stenge av hotellet for andre gjester, slik at man har hele gården for seg selv.

Drømmer du om et «nesten» ekte prinsessebryllup er kanskje drømmen ikke så langt unna. I våre naboland Danmark og Sverige finnes det virkelig flotte slott og herregårder, det gjelder bare å finne dem. I helgen var vi så heldige å oppleve bryllup på Holckenhavn Slot på Fyn i Danmark, og dette har inspirert oss til å skrive om nettopp bryllup på slott, så her kommer de; tre slott til askepott ♥

prinsessebryllup-bryllup-på-slott-slottsbryllup-herregård-i-sverige-i-danmark

Holckenhavn Slot

Holckenhavn Slot har de siste 12 årene levert en rekke unike bryllupsfester. Dette har gitt dem verdifull erfaring og de bistår gjerne med både planlegging og gjennomføring av den store dagen. Holckenhavn Slot tar bare på seg ett bryllup om gangen slik at dere har stedet for dere selv, uavhengig av bryllupets størrelse. Holckenhavn Slot har en lys og klassisk stil og rommer mange vakre saler og stuer, værelser og suiter, som kan benyttes av brudeparet, samt brudeparets familie og venner. De samarbeider også med flere store hoteller, som alle ligger innen 10 minutters kjøring fra Holckenhavn Slot.

Holckenhavn Slot har også sin egen slottskirke, hvor selve vielsen kan finne sted. Kirken ligger i slottets vestfløy og er berømt for sine vakre treutskjæringer datert tilbake til 1630’tallet. Slottet har også en vakker hage hvor vielsen kan finne sted utendørs, dersom været tillater det.

Kronovalls Vinslott

Er det ett sted en skal reise til for å være prinsesse eller prins for en natt, er det Skåne i Sør Sverige. Regionen kan nemlig by på hele 300 slott, borger og herregårder. Kanskje ikke så rart for fra gammelt av var Skåne den danske adelens land. Vi synes likevel at nettopp Kronovalls Slott fortjener en plass på denne listen, her serveres slottsmenyer av ypperste klasse, og gjestene er velkommen ned i vinkjelleren som rommer titusener av flasker med edle dråper. Kronovalls Slott gjør seg like godt en vakker sommerdag hvor bryllupsskålen kan nytes i Barockträdgården, som når slottet er drapert i glitrende snø midtvinters. Slottet befinner seg midt mellom to kirker. Fågeltofta kyrka, en liten romantisk kirke som ligger 1 km fra slottet samt S:t Olofs middelalderkirke, som er en av Skånes eldste kirker, denne ligger 5 km fra Kronovall.

Kokkedal Slot

Kokkedal Slott ligger nydelig til på Nordjylland med utsikt over Limfjorden til Aalborg og Nibe. Kokkedal nevnes for første gang i 1407 og vollgraven rundt vitner om at stedet er bygget for å motstå eventuelle angrep, men i dag hersker det heldigvis bare fred og idyll. Stedet byr på lekre saler med historisk vingesus, og i hovedbygningen finnes det restaurant, samt stuer, salonger og en riddersal i barokkstil.
Selve hovedbygningen inneholder 20 himmelsengs suiter og vakre værelser, hver med sitt individuelle særpreg og med navn gitt fra slottets historie. Kokkedal Slott samarbeider med Danmarks fremste bryllupsdesignere for å gi dere bryllupet dere drømmer om.